Uniformberoepen
Voor wie?
- Je kunt goed tegen de heftigheid van je werk, maar je merkt dat je ook in de relatie met je partner of kinderen afgestompt raakt;
- Je beseft je dat de heftigheid in het werk zwaar is, maar weet niet zo goed hoe je hier effectief mee om kunt gaan;
- Je hebt last met het vinden van rust in wat je hebt gezien en meegemaakt in het werk.
Voor wie niet?
- Wanneer je op zoek bent naar alleen verlichting van de klachten, probeer dan evt. EMDR of medicatie;
- Wanneer je niet bereid bent te zoeken naar onderliggende overtuigingen, wellicht afkomstig uit het verleden. Probeer dan een coachtraject;
- Wanneer er duidelijk sprak is van meervoudig trauma en/of een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ik kan in mijn praktijk niet zelfstandig de hulp bieden die dan nodig is.
Waarom bij mij in de praktijk?
Van 2013 tot 2025 heb ik als hoofdagent in de noodhulp gewerkt. Ik heb veel mooie, leuk en spannende dingen gezien, maar ook veel heftigs meegemaakt. Vroeg in mijn opleiding, in de eerste praktijkperiode, werd ik geconfronteerd met de suïcide van een meisje van 16 jaar oud, wat heel intens was. Ik wist achteraf gezien niet goed hoe ik hiermee om moest gaan. Toen ik op het werk aangaf dat het goed ging en dat ik prima sliep, hield de interesse en aandacht snel op.
Later merkte ik dat ik toch nog heftige gevoelens had door de melding: de kille sfeer, de indrukwekkende beelden die ik had gezien – hadden diepe indrukken achtergelaten bij mij, waar ik me helemaal niet zo bewust van was maar waar ik wel last van had en wat ik niet kwijt kon raken.
Dit was de aanzet tot mijn zoektocht naar een duurzame en gezonde manier om met die heftigheid om te gaan. Mijn eigen ervaringen als mens en als agent heb ik kunnen combineren met psychologische kennis die ik nu inzet om mensen te helpen die hiermee worstelen. Ik kan je helpen om voor jezelf ook een manier te vinden van omgaan met heftige incidenten, waardoor je mentaal fit en duurzaam kunt blijven functioneren.
Heb je hier vragen over? Neem contact op.
